Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

mi készítjük a varázspallókat. ismerj meg minket!

Őszintén szólva soha nem gondoltuk, hogy egyszer majd a mi otthonunk falai között jön létre egy olyan eszköz, ami sok család életében ilyen fontos szerepet tölt be! De hogy is kezdődött a palló története?

Amikor megérkezett hozzánk az első kisfiunk, Milos, fenekestül felfordult velünk a világ. Úgy éreztük, a nagyvárost hátrahagyva szeretnénk természetközelibb életet élni. Mire megszületett a kisebbik fiunk, Ábel, addigra kiköltöztünk a Szentendrei-szigetre. Onnantól kezdve a mindennapjaink részévé vált a Duna part, az erdő, a közeli szántóföld, a kiskertünk, és már akkor nagyon sok játékot házilag készítettük a gyerekeinknek. Amikor óvodát kerestünk Milosnak, véletlenül egy waldorf oviba sétáltunk be, és azt éreztük, hogy ez a helyszín nagyon jó folytatása lesz neki annak, ahogyan mi éljük a mindennapjainkat. Itt láttuk először azokat a fa deszkákat és pallókat, amiket a Waldorf pedagógia régóta használ. Észrevettük, hogy a gyerekek ezekből a natúr eszközökből a fantáziájuk segítségével csodálatos dolgokat alkotnak. Ez volt az inspiráció! Elkezdtem rajzolgatni, mert szerettem volna a gyerekeinknek megalkotni egy új játékot. Balázs szívesen barkácsol, így a tervek alapján bele is kezdett az első palló megvalósításába. Milos apró lábacskáihoz és magasságához terveztük meg a palló méretét és ívét. Az első változat a házfelújításból megmaradt faanyagokból készült Balázs és az apukája kezei között 2011-ben. Amikor megszületett az első palló, a gyerekeink azonnal birtokba vették! Bevittük az oviba is, ahol az óvónénik óriási lelkesedéssel fogadták, így készítettünk nekik is egyet. Ezután, mint a népmese, szájhagyomány útján terjedt a palló híre. Egyszer csak azon kaptuk magunkat, hogy a garázsunkban már van egy kis sarok, ahol hétvégente palló készül. Majd a garázst is kinőttük, a kis családi vállalkozásunk pedig kibővült, mi magunk rengeteget tanultunk a fáról, és továbbra is minden nap tudásunk legjavát nyújtjuk, hogy minden varázspalló, ami elhagyja családi tulajdonban lévő műhelyünket  – tökéletes és őszinte termék legyen. A varázspalló indulása óta néhány dolog megváltozott, de a termékeink és az időtálló minőség iránti elkötelezettségünk a régi maradt.

 

Azért szeretjük a varázspallóinkat, mert bizony ezek a hajlított fadarabok élnek, tele vannak élettel és közben még folyamatos változásban is vannak. Változnak a velük játszó gyermekek fantáziájával, az idővel, a környezettel, a hangulatokkal.

Játékaink egyszerre fejlesztik és harmonizáljak a gyerekek mozgását vagy épp elvarázsolnak és lecsendesítenek.

Egy olyan egyszerű, de ezerféleképpen használható eszközzel, mint a varázspalló, a gyermekeink felfedezhetik mi mindenre képesek, feloldódva egy pozitív mozgásélményt nyújtó játékban. Nem csak külalakjában, de tartalmában, szellemiségében is olyan terméket készítünk, amely több generáción keresztül érték marad.

Minden termékünket egyedileg készítjük nektek, alapanyagaink FSC és OEKO-TEX Standard minősítésűek - tehát bevizsgált magas minőségűek, mert hisszük, hogy az időtlen minőséget kizárólag természetes anyagok felhasználásával és a szakértelemmel végzett kivitelezéssel érhetjük el.

A varázspallók TÜV és CE minősítéssel rendelkeznek, anyagminőségre és teherbírásra bevizsgáltak (250kg-ig biztonsággal terhelhetőek).

Vásárlásoddal hazai gyártásban készült, felelős termékek mellett adod le a voksod és amellett, hogy támogatod egy lokális vállalkozás mindennapjait, döntéseddel munkát biztosítasz megváltozott munkaképességű munkavállalóknak is. Büszkék vagyunk rá, hogy az új mese kollekciónk termékei immár teljes mértékben szociális foglalkoztató műhelyekben készülnek. Szeretettel mutatjuk be nektek legkedvesebb csapattársunkat a Fény Felé Alapítványt, akikkel immár több éve együttműködünk. Az ő közreműködésükkel kelnek életre a varázspallóMesék kollekciónk darabjai.

hintázni jó! billenjetek, pallózzatok velünk.

melinda és balázs