pulykakakas

  • Elérhető

pulykakakas puha játékfigura

méret |  21 x 12 x 23 cm, 175 g 

anyag | külső anyag (magyar forrásból származó) pamutvászon / bolyhos finom futter / töltet fríz és gyapjú keverék. Nem tartalmaz kiegészítő elemeket (pl. műanyag szem, gomb, stb.)

tisztítás | kézi és gépi mosás 40C° 

A termék a Fény Felé Kincsesláda Műhelyben készült. Ezen termék megvásárlásával fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű emberek munkavállalását támogatod. www.fenyfele.hu

tervező: Kismarty-Lechner Zita

4 990,00 Ft
Adóval együtt
Mennyiség

2013-ban a Salva Vita Alapítvány által indult Design Randi kezdeményezés célja az volt, hogy összehozza a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató cégeket neves, szociális érzékenységű formatervezőkkel, designerekkel, hogy a kortárs ízlésnek megfelelő, piacképes termékek készüljenek a fogyatékkal élőket foglalkoztató műhelyekben. Ennek egyik eredménye ez a PULYKAKAS, amit a debreceni Fény Felé Alapítványnak készített Kismarty-Lechner Zita illusztrátor és grafikus. 

A 2015 Design Hét Budapest keretében megszervezett SEGÍTŐ VÁSÁRLÁS - DESIGN RANDI 2.0 kiállításon bemutatott nyertes pályaművek között, 2. helyezést ért el a PULYKAKAKAS. A kiállítást követően így írt az Oktogon Magazin a termékről:

“Debrecen város emblematikus állata a pulykakakas, amelyből a tervező kialakította a termékcsaládot, illetve a hozzá tartozó komplett arculatot. A beadott pályázatok között ez volt az egyetlen olyan pályamű, amely ilyen komplex koncepciót mutatott be, amely olyan állatfigurából, szatyrokból, jelvényekből, címkékből áll, amelyek színben és motívumrendszerükben harmonikusan illenek össze. A tárgykollekció és arculat olyan pozitív képet ad Debrecenről, ami hiánypótló a város életében. “ 

Amikor Zitával a közös tervezés tavaly elkezdődött, alapvetés volt számunkra, hogy csakis etikus termék szeretnénk létrehozni. A gyerekek kezébe olyan tárgyakat szánunk, amik nem csak funkciójuk szerint okos tárgyak. Termékeink alapanyagai felelős forrásból származnak és környezetvédelmi alapelveknek is eleget tesznek. Emellett fontos számunkra, hogy a munkafolyamatok is átláthatóak legyenek és hazai műhelyek végezzék a gyártást. Így kezdtünk el a Fény Felé Kincsesláda Műhely varrócsapatával készíttetni a varázspallóMESÉK kollekciót. Ők úgy tudnak professzionális minőségben dolgozni, hogy a gyártás során megváltozott munkaképességű emberek kapnak munkát. 

A velük való együttműködés olyan örömteli számunkra, hogy folyamatosan keressük az egymást támogató lehetőségeket. Így jutottunk arra, hogy a weboldalunkon keresztül is elérhetővé tesszük számotokra a PULYKAKAKAST, és a szineivel harmonizáló pallókat kínálunk..

20 Elemek

Megadott referenciák

Ez még talán érdekelhet

check Product added to compare.